Danique Carmen Kivit begon in 2017 met het schrijven en performen van spoken word. In 2018 sloot ze zich aan bij de Mensen Zeggen Dingen karavaan en volgde er veel mooie optredens in verschillende steden en festivals o.a. op Donnewetter Day en Down The Rabbit Hole.

Tijdens de eerste lockdown in 2020 kwamen er veel nieuwe manieren om spoken word naar het thuiszittende publiek te krijgen. Hierdoor was er een mogelijkheid om mooie videos te maken i.s.m. diverse instellingen. Hieronder is een mooi overzicht te vinden van het werk van Danique Carmen Kivit in deze tijd.

Voor de zomertour van Mensen Zeggen Dingen mocht Danique de stad Utrecht vertegenwoordigen.

De eerste live opname van Plotscast in de Nijverheid met host en oprichter Hugo de Haas Dorsser a.k.a. Wordbites. Nam Danique, zonder twijfel, Lucas Kloosterboer mee. Zij werken regelmatig samen om nieuwe manieren te onderzoeken voor het schrijven, uitspreken en performen van teksten. 

Het Centraal Museum nodigde Danique uit om een tekst te schrijven geïnspireerd op een schilderij uit de tentoonstelling ‘De Tranen van Eros’.

Vanwege de eerste lockdown kon de nieuwe locatie van de Bibliotheek op de Neude net niet openen. Voor Culturele Zondag hadden ze verschillende kunstenaars uitgenodigd om door het pand het hun performance te tonen. Op deze manier wilden ze toch een kijkje geven in het geweldige nieuwe gebouw.